Стопкадър Нова ТвДобри новини за служителите в Спешна помощ. Основната брутна

...
Стопкадър Нова ТвДобри новини за служителите в Спешна помощ. Основната брутна
Коментари Харесай

Основната брутна заплата на шофьор в Спешна помощ става 1500 лева

Стопкадър Нова Тв

Добри вести за чиновниците в Спешна помощ. 

Основната брутна месечна заплата на водач в центровете за незабавна здравна помощ ще бъде 1500 лв., като междинното нарастване е с 258 лв..

Това сподели пред публицисти заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков, предава Българска телеграфна агенция.

Заплатата ще е в действие от 1 август. 

След контрактуваното нарастване с 22% за работещите в незабавната помощ, доктор с две компетентност ще получава 3300 лв., сподели още той.

Тази есен се възнамеряват диалози по новия Колективен трудов контракт, само че, с цел да има обезщетени промени за заплати, те би трябвало да се заложат в този момент, изясни Пенков.

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков сподели, че предложенията на профсъюз " Защита " за увеличението на хонорари - на водач с 600 лв., с 500 лв. на фелдшер, с 400 лв. за лекари, с 330 лв. на медицински сестри, са били показани на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие, само че не са утвърдени. Сумите, препоръчани от профсъюз " Защита ", нахвърлят предоставените 30 млн. лв. в допълнение от държания бюджет, уточни той. 

По-рано през днешния ден представители на профсъюз " Защита "  протестираха пред Министерския съвет. Заради несъгласието по отношение на разпределението на спомагателните средства за хонорари, те желаеха оставката на цялото държавно управление. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР